Over ons

Over Stichting AO Nederland

Het bestuur van de stichting AO-Nederland bestaat uit ervaren chirurgen, orthopeden, een kaakchirurg en de voorzitter van AOSpine Nederland die allen goed bekend zijn met de ongevalschirurgie maar ook met de onderwijsmethoden van de AO. Afwisselend maakt vanuit de opleiding chirurgie of orthopedie een vertegenwoordiger deel uit van het bestuur.

Bestuurleden van AO Nederland

Prof. Dr. Inger Schipper

Voorzitter

Drs. Dirk-Jan Hofstee

Secretaris

Dr. Arnold Besselaar

Educational Officer

Dr. Herbert Roerdink

Penningmeester

Prof. Dr. Michiel Verhofstad

Lid

Wouter Kluijfhout

Lid namens VAGH

Elske Strabbing

Lid namens CMF

Moyo Kruyt

Lid namens Spine

Carel Goslings

Adviseur

De AO Foundation

De ”Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen” werd in 1958 in Zwitserland opgericht door bevlogen orthopeden en chirurgen die een kenniscentrum van wereldformaat hebben opgebouwd met betrekking tot de chirurgische behandeling van letsels en afwijkingen van het steun- en bewegingsapparaat.

De AO, die arts-assistenten, specialisten en operatie assistenten de mogelijkheden biedt op het gebied van fellowships, stages en researchgrants, is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met de verdere ontwikkeling van de chirurgie van het steun-en bewegingsapparaat en het onderwijzen van specifieke operatieve technieken.

Bijna alle Nederlandse chirurgen en orthopeden hebben in hun opleiding en/of erna herhaaldelijk kennis gemaakt met deze professionele onderwijsorganisatie.